Живі раки, свіжовиловлені в екологічно чистих водоймах Волині.

(Відписуємо на вайбер)

СКЛАДОВІ

Раки в пиві – справжнє чоловіче блюдо! Краще використовувати світле пиво, щоб страва не набуло гіркуватий присмак від інших сортів пива.

Раки – 1 кг

Пиво світле – 0,5 л

Кипяток – 0,5 л

Лавровий лист – 2-3 шт.

Сіль – 1,5 ст.л.

Укроп – 3-4 веточки

Перець черний горошок – 10-15 шт.

97 кКал
25 хв.

ГОТОВЕ БЛЮДО

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ

Ах, раки-раки – любов моя кулінарна! Цих “товаришів” я можу їсти і вдень, і вночі в вареному вигляді. Правда, і видів їх приготування безліч – представляю вашій увазі раків в пиві. Безумовно, це чисто чоловічий спосіб створення такого блюда: раки, відварені в пиві, та ще й під келишок пінного – рай для представників сильної половини людства.

Щоб бути впевненим у якості приготованого блюда, завжди вибирайте тільки живих раків! Завжди! Навіть одна заснула особина вже вважається неїстівної. Мені на ринку продали дрібних членистоногих – такий вже улов був. Благо, підкинули одного красеня – мені здається, що він був розміром з великого омара!

Отже, підготуємо необхідні продукти, пиво і почнемо цей вечір!

Раків обов’язково промиємо у воді під душем, змиваючи з їх черевець пісок і різні забруднення: палички, гілочки і т.д. Промитих членистоногих викладемо в казан. Закип’ятити воду в чайнику.

Додамо туди ж пару-трійку гілочок кропу. Діяти будемо швидко, так як ці “товариші” так і хочуть втекти з казана.

Всиплемо сіль.

Наллємо пиво – нехай хоч наостанок ракам буде “добре”!

Потім різко заллємо окріп з чайника на раків. Вони моментально ошпарити і “заснуть”. Води додавайте не вище шару раків.

Викладемо пару-трійку лаврового листя і накриємо ємність кришкою. Відваримо протягом 25 хвилин, не забувши вчасно зняти кришку, щоб не втекла піна.

Залишимо раків в повному бульйоні на 10 хвилин, нехай вони в ньому трохи охолонуть і стануть соковитіші та смачніші.

Викладемо їх на блюдо і подамо з пивом.

Смачного Вам!

СКЛАДОВІ

Раки – 2 кг

Вода – 1,5 л

Сіль – 1,5 ст.л.

Укроп – 1 пучок

Перець чорний горошок – 10 шт.

Лавровий лист – за бажанням

Час приготування 40хв.

ГОТОВЕ БЛЮДО

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ

Варені раки в мультиварці – кращий варіант приготування таких членистоногих, так як чаша мультиварки розрахована на 5 л (приблизно) і в ній можна відварити більшу кількість членистоногих, щоб нагодувати всю сім’ю.

Найкращий період для приготування раків – листопад-грудень, коли вони набралися “жирку” і стали м’ясистим. Мені пощастило – я живу біля великої річки, тому раки у нас є в наявності цілий рік, але влітку вони линяють і виснажуються, тому в жаркий сезон їсти раків не комільфо!

Отже, придбаємо або слова, хто на що здатний, живих раків. Ще раз повторюся – живих! “Який заснув” особин залиште продавцеві – їх не готують, тому що вони не придатні в їжу. Перевірте кожного раку на живучість і тільки після цього купуйте.

Промийте раків в душі, навівши сифон на пузо і під хвіст – саме там збирається пісок з дна. Можна, звичайно, їх почистити і щіткою, але це – довго і небезпечно, так як рак може схопити за палець колишній.

Ви можете використовувати для варіння членистоногих будь приправи і прянощі на ваш смак. Я ж обожнюю додавати при приготуванні французьку гірчицю – вона замінює часник, мелений чорний перець. Замість кропу додаю кропові парасольки.

Промитих раків викладемо після мийки в миску, щоб з них трохи стекла вода.

Потім перемістимо в чашу мультиварки. 2 кг раків повністю наповнили чашу на 5 л – якщо вам потрібні розрахунки. Більша кількість раків доведеться варити в два-три заходи.

Додамо в чашу сіль, французьку гірчицю, кріп, горошини чорного перцю.

Закип’ятити чайник з водою або закип’ятити воду в каструлі і різко заллємо її на раків, щоб вони ошпарити. Для кого-то ця процедура буде неприємною, але найкраще відразу ошпарити цих товаришів, щоб вони не виливали воду в процесі її нагрівання в мультиварці, якщо ви вирішите залити їх холодною водою!

Закриємо кришку мультиварки, активуємо режим “Суп” або Варка “на 40 хвилин. Це при тому, що вода всередині чаші – гаряча. Якщо залили холодною водою, то ставте на 1 годину, додаючи час для прогрівання рідини. Коли пролунає звуковий сигнал, вашому погляду постане шикарна картина з червонобоких раків в розсолі! Так би і дивилася на неї все життя!

Залишати варених раків в мультиварці ми не будемо, витягувати – теж не будемо, натомість отримаємо саму чашу прихваткой або серветкою і дамо раків охолонути в ній приблизно 20 хвилин. Вони втягнутий в себе соковитий бульйон.

Після цього вже можна викласти їх на тарілку або велике блюдо, рознос. Не забудьте прикрасити їх зеленню.

Смачного Вам!

СКЛАДОВІ

Раки невеликі – 40 шт.

Вода – 2,5-3 л

Масло  – 50 г

Помідор – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Кукурудза – 1 шт.

Лавровий лист – 3-4 шт.

Перець горошком – 10 шт.

Чясник – 1 зубок

Лимон – 1 шт.

Сіль – 1,5 ст.л.

Укроп, петрушка – 1 пучок

Час приготування 40хв.

103 кКал

ГОТОВЕ БЛЮДО

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ

 

Для приготування варених раків з кукурудзою візьміть продукти за списком. Раков потрібно помити під проточною водою за допомогою жорсткої щітки. Раки повинні бути живими, якщо боїтеся їх, попросіть чоловіків допомогти вам з цією процедурою.

Закип’ятіть воду, додайте спеції, вершкове масло, часник, половину лимона.

Цибулину надрізати хрестоподібно, кукурудзу нарізати кружальцями завтовшки 2-2,5 сантиметра.

Варити бульйон хвилин 20-25.

Додати хрестоподібно нарізаний помідор, варити ще хвилин 10. Бульйон посолити. Він повинен бути досить солоним, раки зайвої солі не візьмуть.

Далі викладаємо в каструлю раків. Варити їх будемо 10 хвилин.

Додаємо пучок зелені і варимо ще 5 хвилин. Далі плиту потрібно вимкнути і дати раків настоятися під кришкою в бульйоні, в якому вони варилися, хоча б 30 хвилин, краще – годину або довше.

Перед подачею раків слід скропити лимонним соком.

Подавати варених раків з кукурудзою з холодним пивом або білим вином. Приємного.

Смачного Вам!

 

СКЛАДОВІ

Раки – 200 г

Картопля – 2 шт.

Морква – 1 шт.

Цибуля – 1 шт.

Болгарський перець – 1 шт.

Сіль – 3-4 щепотки

Цукор – 1 щепотка

Лавровий лист – 2 шт.

Час приготування 20хв.

46 кКал

ГОТОВЕ БЛЮДО

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ

 

Апетитний і соковитий суп з раків напевно стане унікальною стравою на вашому обідньому столі, адже він не настільки популярний серед населення. Хоча по аромату і смаку таке перше не поступається середземноморським супів з морепродуктів, а за жирністю навіть обганяє! Так, ви не помилилися, раки – дуже жирні, особливо в осінні місяці, коли необхідно накопичувати жирок до зими.

Найсмачнішими і ніжними вважаються річкові раки, тому ракові супи варять саме з них.

Готуємо до створення цього гарячого блюда всі необхідні інгредієнти.

Щоб раків можна було ретельно промити перед закладанням в каструлю, їх необхідно спочатку заморозити. Після чого заморожених раків промийте під краном або душовою лійкою, очищаючи їх від мулу або бруду. Викладіть членистоногих в каструлю.

Очистіть моркву і цибулю, нарізавши їх середніми за розміром кубиками.

Також очистіть бульби картоплі і наріжте їх великими кубиками.

Помістіть все в каструлю і залийте окропом, додавши туди відразу ж і спеції. Варіть суп з раків близько 15 хвилин.

Очистіть болгарський перець від насіння і промийте, а потім наріжте так само, як і морква. Додайте в суп і млоїте першою ще 5 хвилин. Якщо любите супи з зеленню, то подрібніть її та всипте в каструлю.

Подавайте раковий суп разом з раками, прикрасивши його на свій смак. Перше настільки ароматно пахне, що його запах рознесеться по всьому будинку і скличе рідних на пробу.

Смачного Вам!

СКЛАДОВІ

 Раки – 1 кг

Сіль – 1,5 ч.л.

Лавровий лист – 5-6 шт.

Чорний перець горошком – 10 шт.

Зерна коріандра – 0,5 ч.л.

Зелень – за бажанням

Час приготування 20хв.

96 кКал

ГОТОВЕ БЛЮДО

ПРОЦЕС ПРИГОТУВАННЯ

 

Тим, хто жодного разу не пробував варених раків, скажу, що той аромат і смак, яким Вас балує приготовану страву, – це щось з чимось! Нікого така закуска не залишить байдужим, а особливо – любителів пива, так як раки відварюються у великій кількості солі і подаються саме до цього пінного напою.

Щоб їх приготувати, придбайте або наловите живих раків. Варяться тільки живі особини! І не забудьте про спеції!

Злегка промийте раків в тазику, відкидаючи вже заснули, якщо такі є. Їх їсти не можна! Перемістіть раків в каструлю, з якої вони вже точно не вилізуть.

Відразу ж доповніть вміст лавровими листками і приправами, спеціями. До речі, багато хто воліє відварювати раків в зелені кропу – це суто за вашим бажанням.

Закип’ятіть воду в чайнику і залийте її в каструлю з раками. Необхідно їх ошпарити, щоб вони моментально заснули. Ні в якому разі не заливайте раків холодною водою, перш ніж помістити каструлю на вогонь, так як при нагріванні вони весь розсіл вихлюпнули назовні через край.

Як тільки залили окріп, помістіть каструлю на вогонь і варіть раків 20-25 хвилин, в залежності від їх величини.

Але не поспішайте дістати цей смачний делікатес, варений рак повинен охолонути в бульйоні! Саме тоді він стане соковитим і наповниться ароматним розсолом. До речі, бульйон виходить дуже жирним – видно на фото. З нього можна навіть приготувати суп, якщо його процідити. Аромат просто приголомшливий!

Теплих варених раків викладіть на тарілку і подавайте.

Смачного Вам!

Як варити живих раків? Скільки варити живих раків? – ось два головні питання, які зазвичай задають ті, хто вперше збирається готувати живих раків. Забігаючи наперед, скажемо, що нічого складного в цій справі немає, і впорається з ним може навіть новачок.

ЧОМУ РАКИ ВАРЯТЬ ЖИВИМИ?

Живих раків варять тому, що після того, як вони «заснуть», раки починають дуже швидко псуватися, а отже, виникає ризик отруїтися такими раками, особливо в тих місцях, де цей «залежаний» товар видають за свіжий. І так готуємо з фірмовим набором для приготування живих раків, який можна замовити у нас разом з живими раками. За допомогою цього набору, який включає в себе всі необхідні спеції і рецепти варених раків, ви гарантовано отримаєте традиційний делікатес, що володіє прекрасним, ніжним смаком.

-ЯК ГОТУВАТИ І СКІЛЬКИ

варити живих РАКІВ Тепер розповімо по порядку в тому, як готуються і скільки варити живих раків.

1.Для початку нам знадобиться велика (зазвичай 5-ти літрова) каструля, в яку ми заливаємо 3 літри води – саме стільки води треба взяти, щоб приготувати 1 кг. живих раків.

2.Кладемо в воду раків, кидаємо приправу з набору – більше нічого додавати не потрібно. 3.Після того, як вода закипіла, кип’ятити 15 хвилин. Потім прибираємо каструлю з вогню, Накриваємо кришкою і даємо ракам настоятися 7-10 хвилин – для отримання слабосоленої, 15-20 хвилин – для отримання среднесолёних, і 25-30 хвилин – для отримання сільносолёних варених раків (під пиво). Усе! Тепер треба дати ракам охолонути і настоятися .Все !!! можна їсти

© "Живі раки" м. Луцьк. 2018


Безкоштовна консультація




Замовлення раків